søndag 13. juli 2008

5 bøker du bør lese i sommer

Selvom sommeren er kort og, hvertfall i år, kald, så hører det litt sommeren til å lese bøker. Særlig når man er på ferie, så derfor har jeg satt opp en liste med mine favoritter.

  1. Halvbroren, av Lars Saabye Christensen. Denne boka handler om en familie gjennom fire generasjoner. Det er kanskje ikke den mest spennende boka som finnes, men av en eller annen grunn blir man bare helt sugd inn i dette virvarret av familieforviklinger og tragedier. Definitivt den beste boka jeg har lest noen sinne. Den er ikke spesielt dyr og koster ca 150kr i paperback.
  2. Menn som hater kvinner, av Stieg Larsson. Denne boka handler om en mann som blir satt til å løse en mordgåte om en ung jente som sporløst forsvinner på en øy. Dette utvikler seg på både godt og vondt, og på slutten blir det bare helt villt spennende. Jeg kan nesten ikke vente til å lese neste bok i serien. Dette er en triologi og hver bok koster ca 200kr.
  3. Volvo Lastvagnar, av Erlend Loe. Denne boka handler om Andreas Doppler som har bodd ute i skogen i over et år, og når har han bestemt seg for å gå mot Sverige. Her møte han en del sinnsyke personligheter, som feks en 93 år gammel kvinne som røyker hasj og en 93 år gammel mann som nekter å gi slipp på sitt liv som speider. Denne boka er oppfølgeren av boka Doppler, men jeg synes denne er bedre enn den første. Boka koster ca 100kr.
  4. Det angår også deg, av Herman Sachnowitz fortalt til Arnold Jacoby. Denne boka handler om det grusomme livet en jøde opplevde over flere år i konsentrasjonsleire under andre verdenskrig. Boka er helt grusom, men allikevel verdt å lese. Rett og slett en bok til ettertanke. Boka koster ca 170kr.
  5. Drageløperen, av Khaled Hoseini. Denne boka handler om livet i Kabul, og om hvordan de må flykte på grunn av krig. En veldig gripende bok som har blitt veldig kjent det siste året. Også en bok til ettertanke. Den kan virke litt tråkk å komme inn i med det første, men når man først kommer i gang, kan man ikke legge den fra seg. Boka koster omkring 100kr.

Et lite tips er å bestille bøker på nettet. Det er som regel mye billigere og enklere enn å gå i butikken. Jeg bruker nettstedet www.bokklubben.no , der får du varene hjem portofritt og det går som regel ganske raskt. Prisene er også litt lavere enn å kjøpe bøkene i butikken også + at det ofte er tilbud på ulike bøker som det kan være kjekt å benyte seg av.




Ingen kommentarer: